Resultaten Enquête Wateroverlast

Carlene Meertens 10-11-2023 61 keer bekeken 0 reacties

In september ontvingen bewoners/belanghebbenden in het projectgebied een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête. Maar liefst 191 mensen hebben deelgenomen. Daarvoor willen we iedereen hartelijk bedanken.

Enkele resultaten uit de enquête:

  • - Meer dan 120 mensen hebben aangegeven overlast te hebben ervaren in of rond hun eigen woning, voornamelijk vanuit de afstroomgebieden van ons project.
  • - Overlast vooral in 2021, 2022 en 2023, maar we zien ook meldingen van eerdere jaren, tot 2012.
  • - Ongeveer 50 mensen hebben aangegeven wateroverlast in hun woning te hebben ervaren, terwijl anderen melden dat het water hun tuinen, schuren of bergingen bereikte.
  • - Het is waardevol dat velen van u ook hebben aangegeven waar zij denken dat de overlast vandaan kwam, bijvoorbeeld de openbare weg, weilanden, riolering of watergangen.
  • - Meer dan 90 mensen hebben aangegeven overlast te ervaren in de openbare ruimte. Het betreft voornamelijk straten die onder water staan en daardoor niet begaanbaar zijn, evenals putdeksels die omhoogkomen. We hebben veel waardevolle informatie ontvangen over de locaties waar deze overlast zich voordoet.

Uw inbreng is van onschatbare waarde

De informatie die u heeft gedeeld in de enquête nemen we mee in de verdere verkenning van ons project. We zullen deze gegevens gebruiken om de locaties met knelpunten uit onze modellen te vergelijken met de locaties die uit de enquête naar voren zijn gekomen. Op deze manier koppelen we theorie aan praktijk. Vervolgens gaan we op zoek naar oplossingsrichtingen om wateroverlast te verminderen. We zullen hierbij putten uit de verschillende oplossingen die zijn aangedragen in de enquête voor inspiratie.

We waarderen uw betrokkenheid en inzet om samen te werken aan het verminderen van wateroverlast in ons prachtige Valkenburg. Samen kunnen we een verschil maken.

Houd deze pagina in de gaten voor verdere updates over de voortgang van ons project.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen