Aanpak wateroverlast Noorbeek (Sint Maartensweg)

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan. 

Door de klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast in Noorbeek. De opgave die er ligt, is vooral gelegen in het stroomgebied van de Sint Maartensweg waar er een regenwaterbuffer is gelegen. Het stroomgebied van de Sint Maartensweg is onderdeel van het totale stroomgebied van de Noor, die in totaal zes stroomgebieden kent. Vanuit het landelijk gebied ten noordoosten van de buffer is er een flinke afstroming over het maaiveld. Een deel van de bui komt dus niet in de buffer terecht, maar stroomt erlangs. 

Waterschap Limburg gaat de regenwaterbuffer Sint Maartensweg optimaliseren. Dit project wordt als een voorrangsproject opgepakt binnen een grotere, integrale verkenning van het gebied en is een initiatief van Waterschap Limburg.  

We gaan samen met de direct omwonenden en grondeigenaren van de buffer Sint Maartensweg de wateroverlast rondom deze buffer in kaart brengen, ervaringen delen en gezamenlijk mogelijke oplossingen in beeld brengen om de buffer Sint Maartenweg zo in te richten dat het heftige buien in de toekomst beter aan kan en de leefomgeving verbeterd wordt. Het resultaat van deze verkenningsfase is een voorkeursontwerp.  

In het participatieplan is beschreven hoe u mee kunt doen.    

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen