Gebied Mechelderbeek

 

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan. Om de laatste updates te krijgen in je mailbox klik je op ''volgen'' bovenaan de de nieuws pagina.

Waterschap Limburg werkt samen met de Gemeente Gulpen-Wittem en de Gemeente Vaals aan het verminderen van Wateroverlast in het Mechelderbeekdal. Door klimaatverandering hebben we steeds vaker last van hevige regenval. Hoosbuien veroorzaken wateroverlast in de dalen van het Limburgse Heuvelland, zoals zeer recent ook merkbaar was in onder andere Mechelen en Vijlen. Waterschap Limburg gaat gezamenlijk met de Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Vaals en hopelijk met u als inwoner, ondernemer of belanghebbende de mogelijkheden onderzoeken hoe we het Mechelderbeekdal klimaatbestendig kunnen inrichten. 

Ons uiteindelijke doel is het nemen van structurele maatregelen als het gaat om vasthouden, bergen en afvoeren van regenwater daar waar het valt (op de plateaus). Maar naar aanleiding van de recente wateroverlast en de tijd die het duurt voor het totale pakket aan maatregelen uitgevoerd kan worden, gaan we tevens op zoek naar kansen om vast gericht ‘snel aan de slag” maatregelen te nemen in het gebied om overlast op korte termijn te verminderen. Het resultaat van de grote verkenning is een set aan maatregelen die gericht zijn op het klimaatbestendig maken van het gehele Mechelderbeekdal.

Dit project maakt onderdeel uit van het programma Water in Balans

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen