Project Hekerbeekdal

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan. Kijk in het menu aan de linkerzijde voor nog meer pagina's over het Hekerbeekdal. 

De Hekerbeek ligt in de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Voerendaal, tussen het plateau bij Klimmen en de Geul. Vanaf het plateau stroomt het water langs de Heek, de Hekerweg en de Hekerbeekweg naar Valkenburg. Bij hoosbuien is dat soms zoveel water dat er in Valkenburg flinke wateroverlast ontstaat. We willen met de gebruikers van het gebied ontdekken wat we daaraan kunnen doen.

Samen onderzoek doen

Gemeente Valkenburg aan de Geul, gemeente Voerendaal en Waterschap Limburg bekijken samen met de omgeving welke maatregelen nodig zijn om het Hekerbeekdal zo in te richten dat het de veranderende weersomstandigheden aankan. Door de klimaatverandering zullen zware buien steeds vaker voorkomen. Het doel is om samen de wateroverlast in kaart te brengen, ervaringen met elkaar te delen en oplossingen te vinden die wateroverlast verminderen en die de leefomgeving verbeteren.

Daarom nodigen wij je uit je ideeën en ervaringen met ons te delen en mee te doen aan (online) bijeenkomsten, inloopmomenten of persoonlijke gesprekken. Zet alvast je tip, idee, knelpunt, ervaring of aandachtspunt op de digitale kaart. Samen maken we de kaart compleet!

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen