Project Hekerbeekdal

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan.

De Hekerbeek is een zijbeek van de Geul en stroomt vanuit buurtschap Heek naar Valkenburg, waar de beek uitmondt in de Geul. Het stroomgebied van de Geul is een belangrijk aandachtsgebied van het waterschap vanwege de vele en complexe wateroverlastknelpunten. Voor deze beek stelt het waterschap samen met de gemeenten en andere betrokken partijen een totaalaanpak op. Als eerste snelle stap is intussen de capaciteit van regenwaterbuffer De Heek fors uitgebreid, waardoor deze buffer meer regenwater kan opvangen bij hevige buien.

Verkenning
Samen met de omgeving start een verkenning van het plangebied. Het plangebied bestaat uit 2 delen. Het bovenstroomse deel start ongeveer bij rotonde De Heek / Klimmenderstraat en loopt stroomafwaarts richting Valkenburg aan de Geul. Het benedenstroomse deel behelst het traject vanaf de Hekerbeekstraat tot aan de Geul.

Samen met de omgeving willen wij de knelpunten in kaart brengen en voorzien van duurzame oplossingen. In essentie gaat het erom dat iedereen (inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen) die last heeft van problemen rondom wateroverlast en iedereen die deel uitmaakt van een oplossingsrichting, ook meewerkt aan de oplossing ervan. Wij geloven dat we door samen te werken het Hekerbeekdal klimaatrobuust kunnen maken!

Binnenkort volgt meer informatie. 

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen