Waarom onderzoeken we het Hekerbeekdal?

Als gevolg van de klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast in de dalen van het Limburgse Heuvelland. Waterschap Limburg is het programma Water in Balans gestart om samen met partners en betrokkenen die wateroverlast te verminderen. Eén van de overlastgebieden is het Hekerbeekdal tussen Klimmen en de Geul in Valkenburg.

Drie verkenners - Gemeente Valkenburg, Gemeente Voerendaal en Waterschap Limburg - gaan samen met de omgeving het gebied analyseren (bekijk hier de Kennisgeving) en bekijken welke maatregelen nodig zijn om het Hekerbeekdal zo in te richten dat het de veranderende weersomstandigheden aankan. 

Jouw inbreng zorgt voor betere plannen. Daarom nodigen wij je uit om je ideeën en ervaringen met ons te delen. Het gaat er uiteindelijk om dat iedereen met wateroverlast in het Hekerbeekdal en iedereen die deel uitmaakt van een mogelijke oplossing, de kans krijgt om mee te denken en mee te werken. Wateroverlast verminderen doen we samen, dus doe mee!

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen