Fietsverbinding & watermaatregelen Heuvelland-Parkstad

Dit project is inmiddels afgerond. 

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan.
Om te reageren klik je op de tekstballon bij het bericht, schrijf je reactie en klik op 'reactie plaatsen'.

Een veilige fietsverbinding

De Vrakelbergerweg-Vijfbundersweg, tussen Ubachsberg en Wijlre, ook wel de Ruilverkavelingsweg genoemd, en de Daelsweg tussen Ubachsberg en Heerlen zijn al jaren intensief gebruikte verbindingen tussen Heuvelland en Parkstad, door zowel auto-, fiets- en landbouwverkeer. Beide wegen kennen knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid en hebben onderhoud nodig.

Doel van het project is om een veilige fietsverbinding vanuit Parkstad naar het Heuvelland (en vice versa) voor woon-werk, school-thuis én toeristisch-recreatief fietsverkeer te realiseren. Een veilige fietsverbinding bevordert naast dagelijks fietsverkeer, ook toerisme en recreatie binnen dit gebied. 

De provincie en ook gemeenten vinden het daarnaast belangrijk om het fietsgebruik te stimuleren. Provinciaal bestuurder Carla Brugman-Rustenburg: “De Provincie wil het fietsgebruik aantrekkelijk maken en investeert daarom in goede en veilige fietsverbindingen. Om het verkeer te ontlasten, het milieu te sparen én omdat het gezonder is’. Een veilige fietsverbinding zal mensen er eerder toe bewegen om de fiets als vervoermiddel te pakken tussen het Heuvelland en Parkstad.

Klimaatbestendig
Bij de aanleg van de fietsverbinding wordt het gebied meteen klimaatbestendig ingericht. “Oorspronkelijk stond de aanleg van waterbuffers in dit gebied later op onze planning,” licht Josette Van Wersch, bestuurder bij Waterschap Limburg, toe. “Om het gebied niet twee keer te belasten en uit oogpunt van efficiency, hebben we besloten met het programma ‘Water in Balans’ aan te sluiten bij dit project. Binnen dit programma pakken we problemen door wateroverlast als gevolg van de klimaatverandering aan. In de geplande buffers kan regenwater tijdelijk worden opgeslagen in geval van piekbuien.”

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen