Simpelveld-Bocholtz

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan.

Klik hier om aan te melden voor de derde inwonersavond van Simpelveld of Bocholtz

Door klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast in de dalen van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Waterschap Limburg is samen met de gemeente Simpelveld een project gestart vanuit het programma Water in Balans om samen met partners en betrokkenen wateroverlast in de toekomst te verminderen. De kernen Simpelveld en Bocholtz zijn onderdeel van dat project.

Het hele projectgebied wordt onder de loep genomen: we kijken naar mogelijke maatregelen in de natuur en in de landbouw, in de beken zelf en naar de interactie met het bestaande rioolstelsels in het gebied. Wij, gemeente Simpelveld en Waterschap Limburg, gaan samen met de inwoners en andere belanghebbenden in het gebied de wateroverlast in kaart brengen, ervaringen delen en gezamenlijk mogelijke oplossingen in beeld brengen. 

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen