Aanpak wateroverlast Eygelshoven

In het centrum van Eygelshoven, in Rimburg en aan de Rimburgerweg (Landgraaf) ervaren inwoners en ondernemers ernstige overlast bij hevige waterval. Water uit hoger gelegen gebied stroomt af en zorgt in de dalen voor overlast. 

Waterschap Limburg is het programma Water in Balans gestart om samen met partners en betrokkenen wateroverlast te verminderen. Voor alle gebieden in Limburg heeft de provincie een norm vastgesteld waar ze aan moeten voldoen qua waterveiligheid. Op basis van deze norm heeft het waterschap alle Limburgse beken getoetst om te bezien of ze hoosbuien goed genoeg aankunnen. Zo heeft het waterschap ook gekeken naar de stroomgebieden van de beken die in de gemeente Kerkrade en de gemeente Landraaf stromen. 

Samen  met de gemeente en andere betrokkenen gaan we aan de slag met het aanpakken van de wateroverlast. Dat doen we in verschillende fasen. We kijken daarbij terug naar regenval uit het verleden, en naar de klimaatverandering. Waardoor er in de toekomst meer en vaker regen kan vallen. 

 

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen