Beek - Neerbeek - Spaubeek

Als gevolg van de klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast in de dalen van het Zuid-Limburgse landschap. Waterschap Limburg is het programma Water in Balans gestart om samen met partners en betrokkenen wateroverlast te verminderen. Voor alle gebieden in Limburg heeft de provincie een norm vastgesteld waar ze aan moeten voldoen qua waterveiligheid. Op basis van deze norm heeft het waterschap alle Limburgse beken getoetst om te bezien of ze hoosbuien goed genoeg aankunnen. Zo heeft het waterschap ook gekeken naar de stroomgebieden van de beken die in de gemeente Beek stromen. 


Uit de eerste berekeningen blijkt dat in en rondom Beek, Neerbeek en Spaubeek enkele knelpunten voorkomen, waar vaker wateroverlast optreedt dan volgens de norm toegestaan is. Daarom gaan we samen met de gemeente Beek een project starten om het betreffende gebied meer waterrobuust te maken, zodat ook deze knelpunten voldoen aan de norm voor waterveiligheid.

We hebben een kaart voor Beek-Neerbeek en een kaart voor Spaubeek waar overlast en ideeën met ons gedeeld kunnen worden. Wateroverlast verminderen doen we samen, dus doe mee!

Meer weten over het programma en de werkwijze? Bekijk de video:

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen