Aanpak wateroverlast Einighausen

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan.

Mede als gevolg van de klimaatverandering veroorzaken heftige buien steeds vaker wateroverlast in het verzorgingsgebied van Waterschap Limburg. Zo ook in Einighausen waar bijvoorbeeld in 2016, 2021 en zeer recent ernstige wateroverlast werd ervaren. 

Waterschap Limburg is het programma Water in Balans gestart om samen met partners en betrokkenen de wateroverlast te verminderen. De omgeving Einighausen is opgenomen onder knelpunt Slond-Limbrichterbeek van het programma Water in Balans. Het Waterschap Limburg gaat met de omgeving een verkenning doen naar de mogelijke aanvullende maatregelen.

De gemeente Sittard-Geleen en het Waterschap Limburg zoeken samen naar manieren om de omgeving klimaatrobuust in te richten. Er zijn de afgelopen jaren al maatregelen genomen, maar daarmee zijn we er nog niet. Samen met u als betrokkene in het gebied willen we zoeken naar meer mogelijkheden om de wateroverlast aan te pakken.

Bij de gemeente Sittard-Geleen kunt u subsidie aanvragen om uw huis en tuin water- en klimaatbestendiger te maken. Meer informatie leest u hier

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen