Aanpak wateroverlast regio Wijnandsrade

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan.

Door de klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast in Wijnandsrade, Aalbeek en Hulsberg. Ondanks de zes buffers die in het verleden in Wijnandsrade zijn aangelegd, is met name in het gebied rondom het kasteel Wijnandsrade in de afgelopen jaren meerdere keren wateroverlast opgetreden. In het dorp Aalbeek ontstaat overlast door water dat vanuit het buitengebied in het zuiden richting Aalbeek en de provinciale weg N298 stroomt, richting bebouwd gebied dus. En in Hulsberg stroomt bij hevige regenbuien een aanzienlijke hoeveelheid water over de weg richting Wissengracht en Hulsbergerbeek.

Waterschap Limburg werkt in het programma Water in Balans samen met partners en betrokkenen om de wateroverlast te verminderen. In 2021 hebben gemeente Beekdaelen en Waterschap Limburg besloten de aanpak van de wateroverlast in de beide kernen te combineren.

We starten nu met een verkenning samen met partners, inwoners en andere belanghebbenden in het projectgebied. Samen gaan we aan de slag om de overlast in kaart te brengen, ervaringen te delen en oplossingen te vinden die de wateroverlast verminderen en de leefomgeving verbeteren. Hierbij nemen we andere opgaven (van zowel derden als van Waterschap Limburg) in het projectgebied waar mogelijk mee als ‘meekoppelkans’. Het resultaat van de verkenning is de ‘voorkeursvariant’, een pakket met maatregelen die het beste passen in het gebied. Die voorkeursvariant wordt vervolgens uitgewerkt.

Meedoen?

Graag komen we in contact met betrokkenen die met ons mee willen denken en doen. Interesse? Maak dan alvast een account aan op deze site, dan kun je ook online meedoen. Meld je ook aan bij de contactpersoon op deze pagina. Houd deze website in de gaten voor de actuele ontwikkelingen (Volg hiervoor de pagina Nieuws) en meld je ook aan voor de nieuwsbrief!
Hoe je mee kunt doen, lees je ook in het Participatieplan.

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen