Lemiers en Oud-Lemiers

Fijn dat je er bent! Je kunt zonder in te loggen alle stukken lezen. Wil je meedoen of reageren? Maak dan eerst een account aan.

Door de klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast rondom de Selzerbeek en zijbeken in Lemiers. In het gebied liggen meerdere wateroverlastknelpunten van zowel Waterschap Limburg als gemeente Vaals. Samen pakken we de wateroverlast aan.
We nemen het hele projectgebied onder de loep. Zo kijken we naar mogelijke maatregelen in de natuur en landbouw, de beken en naar de interactie met bestaande rioolstelsels.

Verkenning

Waterschap Limburg geeft met het programma Water in Balans voorrang aan het aanpakken van wateroverlast door het veranderend klimaat. We starten de verkenning. Tijdens de verkenning wordt de overlast in kaart gebracht, worden ervaringen gedeeld en oplossingen onderzocht die de wateroverlast moeten verminderen en de leefomgeving verbeteren. Daar waar mogelijk sluiten we bij andere initiatieven in onze omgeving aan om de overlast door wateroverlast te verminderen. Dat kunnen initiatieven van andere overheden zijn, maar ook van particuliere partijen. Het resultaat van de verkenning is de ‘voorkeursvariant’, een pakket met maatregelen. Die voorkeursvariant wordt vervolgens uitgewerkt.

Meedoen?

Graag komen we in contact met betrokkenen die met ons mee willen denken en doen. Interesse? Maak dan alvast een account aan op deze site, dan kun je ook online meedoen. Houd deze website in de gaten voor de actuele ontwikkelingen (Volg hiervoor de pagina Nieuws) en meld je ook aan voor de nieuwsbrief!

Hoe je mee kunt doen, lees je ook in het Participatieplan.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen