Ruilverkavelingsweg weer opengesteld voor verkeer

Carlene Meertens 20-12-2022 122 keer bekeken 0 reacties

De Vrakelbergerweg en Vijfbundersweg (ook wel Ruilverkavelingsweg genoemd) tussen Fromberg en Ubachsberg zijn vanaf 23 december 2022 weer volledig opengesteld voor alle verkeer.

Een enorme mijlpaal, want de afgelopen anderhalf jaar hebben de gemeenten Voerendaal, Gulpen-Wittem, Heerlen, het Waterschap, de Provincie Limburg en Den Ouden Infra en partners hard gewerkt aan de aanleg van een vrijliggend fietspad, het vernieuwen van de rijweg en de aanleg van waterbuffers. De werkzaamheden worden in februari 2023 helemaal afgerond.

Project ‘Fietsverbinding en Watermaatregelen Heuvelland-Parkstad’ nagenoeg afgerond

Met de openstelling van de Ruilverkavelingsweg is het hele project ‘Fietsverbinding en Watermaatregelen Heuvelland-Parkstad’ tussen Wijlre en Heerlen nagenoeg afgerond. Behalve de Ruilverkavelingsweg, waren ook de Daelsweg, de Klapstraat en het kruispunt Vrakelbergerweg-Mingersborgerweg onderdeel van het project. Doel van het project is het verhogen van de verkeersveiligheid voor woon-werk, school-thuis én recreatief fietsverkeer. Daarnaast zijn maatregelen genomen om wateroverlast in het gebied te verminderen, waaronder de aanleg van twee regenwaterbuffers.

Dominic Neven, projectmanager namens de vijf samenwerkende overheden:

Eindelijk is het zover, na jaren van voorbereiding en dik anderhalf jaar uitvoering van werkzaamheden, wordt het tweede gedeelte van de route waaraan is gewerkt, namelijk de Ruilverkavelingsweg, voor Kerst weer opengesteld voor het verkeer. In het eerste kwartaal van 2023 worden de laatste werkzaamheden afgerond. Daarmee komt een einde aan een groot project tussen vijf samenwerkende overheden dat ruim vijf jaar heeft geduurd. De feestelijke opening staat gepland voor maart volgend jaar.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen