Aan de slag tussen de Kruishoeveweg en spoortunnel Klapstraat

Carlene Meertens 13-10-2022 176 keer bekeken 0 reacties

De vakantie is voorbij, we zijn alweer even aan het werk. Inmiddels hebben we de werkzaamheden aan de rijbaan van de Ruilverkavelingsweg (hierna RVK-weg) tussen de Mingersborgerweg en Kruishoeveweg afgerond. Dit weggedeelte is dan ook weer open.

Nu is het de beurt aan het tweede weggedeelte van de RVK-weg: tussen de Kruishoeveweg en spoortunnel Klapstraat. Dit gedeelte is tot en met eind dit jaar afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege de werkzaamheden. Hier verbreden en vernieuwen we onder andere de rijbaan, net als bij het andere weggedeelte van de RVK-weg. Op dit moment zijn we op de RVK-weg bezig met het uitgraven van het betonnen bandenlijn en het aanbrengen van de fundering.

Het betonnen fietspad is inmiddels helemaal gereed.

Met onze betonpaver legden we het fietspad aan.

Daarnaast hebben we de uitstroomvoorzieningen met stapelmuren gerealiseerd ten behoeve van de afwatering naar de regenwaterbuffers.

Benieuwd naar meer beeldmateriaal van de voortgang van de werkzaamheden? Kijk naar onze dronevideo:

Klapstraat

De Klapstraat is gereed en weer geopend voor verkeer.

Planning

De komende maand voeren we werkzaamheden uit aan de RVK-weg tussen de Kruishoeveweg en de spoortunnel. Zo vervangen we het asfalt op dit gedeelte van de RVK-weg, kruisingen met zijwegen waaronder de, Kruishoeveweg, Bronkweg, Vrouwendelweg en Ribbelheideweg. Ook voeren we de wegreconstructie uit en zijn we nog bezig met het ontgraven van de regenwaterbuffer ten behoeve van het watersysteem. Daarnaast voeren we een reconstructie uit op de kruising met de Mingersborgerweg, deze is vanwege de werkzaamheden begin november afgesloten. Hier wordt een omleidingsroute voor ingesteld, hierover later meer. Tenslotte planten we nieuwe bomen en hagen aan langs de nieuwe rijbaan en waterbuffers, werken we de bermen af en plaatsen we rasters en poorten rondom de nieuwe waterbuffers. Eind november stellen we de RVK-weg én het nieuwe fietspad open voor verkeer. 

Omgeving

Direct aanwonenden updaten we telefonisch of fysiek over het werk en bereikbaarheid, en de omliggende omgeving blijft up to date via de BouwApp https://debouw.app/projects/fietsverbinding-heuvelland-parkstad/updates. Hierop hebben we inmiddels ruim 260 volgers.

Helaas hebben we op de RVK-weg regelmatig te maken met diefstal en vernieling. Dit gaat van brandstichting tot het weggooien van bouwhekken, tot aan het stelen van diesel en verkeersborden. De gemeente heeft ‘Handhaving’ ingeschakeld om het projectgebied buiten werktijd in de gaten te houden. Ook willen we u vragen om een oogje in het zeil te houden. Merkt u iets verdachts, meldt het dan via het algemene nummer van de politie (0900-8844).

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen