Start werkzaamheden aan de Vijfbundersweg-Vrakelbergerweg

Carlene Meertens 29-03-2022 357 keer bekeken 0 reacties

Nu de Daelsweg gereed is, starten we met de werkzaamheden aan de Vijfbundersweg-Vrakelbergerweg (ook wel Ruilverkavelingsweg, RVK-weg).

Terug naar Kerstmis 2021: toen stelden we de Daelsweg na drie maanden werkzaamheden weer open voor verkeer. We asfalteerden een deel van de rijbaan opnieuw, brachten een vrijliggend betonnen fietspad aan, plantten nieuw groen en plaatsten een geleiderail tussen fietspad en rijbaan. Sinds de opening ontvangen we positieve reacties over de vernieuwde Daelsweg: mensen vinden de verkeersveiligheid verbeterd en het straatbeeld mooier. Onderstaande foto’s tonen de nieuwe situatie van de Daelsweg. Medio mei zal de Daelsweg nog korte tijd worden afgesloten voor de laatste afwerkingswerkzaamheden. In de volgende nieuwsbrief zullen we hier concretere informatie over kunnen geven.

Vijfbundersweg-Vrakelbergerweg

Nu de Daelsweg gereed is, starten we met de werkzaamheden aan de Vijfbundersweg-Vrakelbergerweg (ook wel Ruilverkavelingsweg, RVK-weg). Deze zullen tot november 2022 duren. Vorige week stelden we alvast de verkeersmaatregelen in. Hoewel de RVK-weg de eerste maanden gewoon toegankelijk is voor verkeer, geldt een maximale snelheid van 30km/u en volgen fietsers een adviesroute om veiligheid te garanderen. Pas in de laatste twee fasen van het werk (vanaf ca. juni) is de weg daadwerkelijk afgesloten. Eerst het gedeelte tussen de Mingersborg en Kruishoeveweg en daarna het gedeelte tussen het spoorviaduct en de Kruishoeveweg. Doorgaand verkeer volgt dan de omleidingsborden.

Naast het instellen van de verkeersmaatregelen, plaatsten we vorige week de schaftkeet en rooiden we het groen aan de RVK-weg (zie foto 4 en 5). Dit laatste is nodig om voldoende werkruimte te hebben tijdens de werkzaamheden. Uiteraard planten we aan het einde van de werkzaamheden nieuwe bomen en hagen aan.

 

Projectplanning

De komende maand zullen we met name bezig zijn met het klaarmaken van het werkterrein. Zo verwijderen we bestaande duikers en asfalt van de zijwegen. Tevens starten we met het eerste grondwerk, namelijk het ontgraven van de nieuwe watergang en het uitgraven van het traject van het nieuwe fietspad. De werkzaamheden aan de RVK-weg zullen tot november dit jaar duren.

 

Omgeving

Direct aanwonenden updaten we telefonisch of fysiek over het werk en bereikbaarheid, en de omliggende omgeving blijft up to date via de BouwApp https://debouw.app/projects/fietsverbinding-heuvelland-parkstad/updates. Hierop hebben we inmiddels ruim 200 volgers.

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen