De werkzaamheden aan de Daelsweg zijn nagenoeg gereed.

Carlene Meertens 23-12-2021 201 keer bekeken 0 reacties

De werkzaamheden aan de Daelsweg zijn nagenoeg gereed. Wij kijken uit naar de fantastische mijlpaal dat de Daelsweg aanstaande vrijdag 24 december wordt opengesteld voor alle verkeer.

De officiële openingshandeling van de Daelsweg vindt plaats op een later moment. Na de kerstvakantie komen we namelijk nog terug voor groenwerkzaamheden. Echter, hiervoor is geen volledige afsluiting meer noodzakelijk. Hierna beschrijven we de voortgang per onderdeel.

Fietspad

Het nieuwe fietspad is inmiddels over de volle lengte van de Daelsweg aangelegd en is nu aangesloten op de John F. Kennedylaan in Heerlen. Daarmee is het fietspad gereed. Zie foto 1 en 2, gemaakt door onze kraanmachinist van Leenaerts.

Rijbaan

Onze asfaltpartner KWS bracht vorige week de asfalt-deklaag aan, en daarmee is de rijbaan ook gereed (zie foto’s 3 en 4).  

Overige werkzaamheden

Naast de werkzaamheden aan het fietspad en de rijbaan, is tussendoor het merendeel van de inritten naar aanliggende percelen bestraat, zijn bermen afgewerkt, taluds ingespoten met graszaad en verkeersborden geplaatst. Deze week zijn we nog bezig met het plaatsen van de geleiderail tussen rijbaan en fietspad.

 

Omgeving

We ontvangen via kanalen zoals LinkedIn en Facebook positieve berichten uit de omgeving. Velen vinden het prettig dat de verkeersveiligheid op de Daelsweg verbetert door het vrijliggende fietspad. Direct aanwonenden updaten we telefonisch of fysiek over het werk en bereikbaarheid, en de omliggende omgeving blijft up to date via de BouwApp https://debouw.app/projects/fietsverbinding-heuvelland-parkstad/updates. Hierop hebben we inmiddels ruim 160 volgers.

 

Projectplanning

Na de kerstvakantie planten we de bomen, plaatsen we poorten en hekwerken, en maken we het straatwerk van de laatste inritten.

 

Vooruitblik Ruilverkavelingsweg

Momenteel zijn we ook volop bezig met de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de Ruilverkavelingsweg (Vrakelbergerweg en Vijfbundersweg, in de volksmond de RVK-weg). Deze werkzaamheden starten medio februari 2022 en ronden we in november 2022 af. De RVK-weg is niet gedurende deze hele periode afgesloten. Alleen tijdens de laatste twee fasen (vanaf ca. juni), is de weg gefaseerd afgesloten. Eerst het gedeelte tussen de Mingersborg en Kruishoeveweg en daarna het gedeelte tussen het spoorviaduct en de Kruishoeveweg. Doorgaand auto- en fietsverkeer volgt dan een omleiding en grondeigenaren bereiken hun percelen via het nieuw aangelegde fietspad. In de eerste drie fasen, tot en met juni, is de RVK-weg gewoon toegankelijk.

Voor nu, wenst het uitvoeringsteam u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar toe.

 

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen