De werkzaamheden aan de Daelsweg vorderen

Carlene Meertens 02-12-2021 260 keer bekeken 0 reacties

Het grootste gedeelte van het nieuwe fietspad is inmiddels gereed, een deel van de rijbaan is opnieuw geasfalteerd en de wegversmallingen zijn gemaakt. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de Daelsweg, volgens planning, vóór Kerstmis weer open is voor verkeer. Hierna beschrijven we de voortgang per onderdeel.

Fietspad

Het grootste gedeelte van het nieuwe betonnen fietspad is aangelegd. Op de dronefoto’s 1, 2, 3 en 4 die onze kraanmachinist maakte, is de voortgang duidelijk te zien. Het beton is momenteel nog aan het uitharden, dit duurt na aanleg circa vier weken. Pas hierna is het beton geschikt voor verkeer. Na twee dagen was het beton al toegankelijk voor voetgangers. Om te voorkomen dat een mens of dier vóór deze tijd het beton betrad en sporen achterliet, hielden twee ‘betonwachten’ het fietspad continu in de gaten. Dit is inmiddels niet meer nodig.

De komende weken werken we aan het toekomstig fietspad ter hoogte van de aansluiting J.F. Kennedylaan, onder viaduct A76 en nabij perceel Kurvers nog af. Dit doen we handmatig in plaats van met de betonpaver.

1. 

2.

3. 

4.

Rijbaan

Tussen de huisnummers 12 en 16 heeft onze asfaltpartner KWS Infra bv, inmiddels de onder- en tussenlaag van de nieuwe rijbaan aangelegd (foto’s 5 en 6, gemaakt door onze kraanmachinist). De deklaag volgt zodra de weersomstandigheden dit toelaten. Het nieuw gedraaide asfalt is na enkele uren alweer begaanbaar voor de bewoners van de Daelsweg. Op de foto’s is tevens één van de nieuwe wegversmallingen op de rijbaan te zien. Deze dienen om het verkeer af te remmen, zodat de verkeersveiligheid toeneemt.

 

5. 

6.

 

Overige werkzaamheden

Naast het fietspad en de rijbaan, zijn tussendoor de dassentunnels afgewerkt en worden er nieuwe rasters, bomen en hagen aangeplant.

Omgeving

Communicatie

We ontvangen via kanalen zoals LinkedIn en Facebook positieve berichten uit de omgeving. Velen vinden het prettig dat de verkeersveiligheid op de Daelsweg verbetert door het vrijliggende fietspad. Direct aanwonenden updaten we telefonisch of fysiek over het werk en bereikbaarheid, en de omliggende omgeving blijft up to date via de BouwApp https://debouw.app/projects/fietsverbinding-heuvelland-parkstad/updates. Hierop hebben we inmiddels 140 volgers.

Projectplanning

De komende maanden brengen we onder andere de groenvoorzieningen aan, leggen we een extra amfibieëntunnel en maken we een paddenpoel op één van de aanliggende percelen. Na het openstellen van de Daelsweg eind dit jaar, starten we met de voorbereiding van de werkzaamheden aan de Ruilverkavelingsweg (Vrakelbergerweg en Vijfbundersweg, in de volksmond de RVK-weg). Deze werkzaamheden starten medio februari 2022 en zullen we in november 2022 afronden.

 

 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen