Minister op bezoek in Meerssen

Eva Eigenhuijsen 14-10-2021 256 keer bekeken 0 reacties

Barbara Visser, minister van Infrastructuur en Waterstaat, bracht recent een bezoek aan Meerssen. Onderwerp van gesprek was de recente wateroverlast van afgelopen zomer.

De minister bezocht verschillende plekken in Meerssen waaronder de regenwaterbuffer bij de Visweg. Ze sprak met getroffen inwoners, met wethouder Gerard IJff en met onze bestuurder Josette Van Wersch.

Josette benadrukte tijdens dit bezoek het urgente belang van waterveiligheid en de daarbij benodigde ruimte voor de beken en internationale samenwerking. “Eerst moeten we met elkaar de inhoud gaan bespreken. De volgende stap is dan om te bekijken wat er allemaal nodig is”, aldus de minister.

De regenwaterbuffer aan de Visweg kan rekenen op veel belangstelling, als concreet voorbeeld van een locatie waarmee in het heuvelland gewerkt wordt aan het beperken van de wateroverlast in stedelijk gebied.

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen