Buffer Visweg hersteld en eerste noodmaatregelen Meerssen gerealiseerd

Met Elkaar Beheerder 01-07-2021 429 keer bekeken 0 reacties

Er wordt in Meerssen sinds de hevige buien van dinsdagavond met man en macht gewerkt om zo snel mogelijk de schade die is ontstaan aan de regenwaterbuffer aan de Visweg te herstellen en aanvullende noodmaatregelen te treffen.

Het ontstane gat in de buffer moest eerst nog wat groter gemaakt worden om het daarna goed te kunnen dichten. Ook is de buitenzijde verzwaard met vette lössgrond uit de buffer zelf. Vóór komend weekend beschermen we het geheel nog met folie tegen uitspoeling en verbreden we de noodoverlaat. Na het weekend werken we de buffer verder af. De dieplader die nodig was voor de werkzaamheden, ging maar nét over de Visweg.

Intussen zijn er ook noodmaatregelen genomen op het naastgelegen perceel in de vorm van meerdere ‘bigbags’. Door deze werkzaamheden kunnen we in elk geval bij een eventuele nieuwe regenbui de schade beperkt houden! Uiteraard blijft het waterschap zich samen met de gemeente richten op het realiseren van de volgende fase aan maatregelen, meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen