Meerssen: Wandel met ons mee in de Week van Ons Water!

10-04-2018 302 keer bekeken 0 reacties

Onze enthousiaste gidsen wandelen met jou langs het water van de Kwistbeek in Peel en Maas, Loobeek in Venray  en het gebied rondom Meerssen!

Het klimaat verandert sneller dan we dachten. Om onze mooie Limburgse omgeving klaar te stomen voor het veranderende klimaat, heeft Waterschap Limburg het actieprogramma Water in Balans in het leven geroepen. Wij nemen je graag mee langs enkele gebieden die binnen het actieprogramma extra aandacht krijgen: de zogenoemde gebiedspilots. Meerssen is een van die gebiedspilots. 

Meerssen
9-05-’18; verzamelen bij de Sint Catharinakerk in Ulestraten, 5km

In het centrum van Meerssen ervaren inwoners en ondernemers ernstige overlast bij hevige regenval, zoals in juni 2016. Het water dat van Ulestraten en het landelijke gebied bovenstrooms afkomt, is binnen een uur in het centrum van Meersen en zorgt daar voor overstromingen. Wandel mee vanaf Ulestraten richting Meerssen en ervaar zelf de problematiek, het water en de mooie natuur in deze omgeving.

12.45 – 13.00 Ontvangst bij startpunt van de wandeling

13.00 – 14.30 Waterwandeling met gids(en)

14.30 – 15.30 Verwacht einde waterwandeling

Wandel jij met ons mee?

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd zodat wij weten hoeveel mensen er bij de wandeling willen aansluiten: waterinbalans@waterschaplimburg.nl

Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden.

Prijsvraag: win een Intratuin cadeaubon van €100!

Heb jij goed opgelet tijdens de wandeling? Bij aanvang van de wandeling ontvang je een drietal vragen, die je met behulp van de wandeling kan beantwoorden. Heb jij ze alle drie goed, dan maak jij kans op een Intratuin cadeaubon van €100! Uit de mensen die de juiste antwoorden aan ons geven kiezen wij willekeurig een winnaar en stellen wij de winnaar via e-mail op de hoogte.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen