Werkzaamheden Vijlenstraat

Carlene Meertens 13-03-2023 129 keer bekeken 0 reacties

We praten je bij over de werkzaamheden aan de Vijlenstraat.

We zijn begonnen met het inrichten van het werkterrein, het afzetten van de teelaarde en het opzoeken van aanwezige kabels en leidingen. Daarna gingen we verder met de aanleg van de stapelmuur bij de uitstroomlocatie van de buffer. Dit is de locatie waar de buffer leeg loopt in de beek. Om dit stevig te maken, hebben we deze muur van mergelblokken gemaakt: de stapelmuur.


de uitstroomvoorziening

Daarna veranderde het weer zodanig door de vorst, sneeuw en regen dat we de werkzaamheden stil hebben gelegd. De terreinomstandigheden waren niet goed. Ook na de kerstreces in januari waren de weersomstandigheden niet optimaal. We konden wel verder met enkele werkzaamheden, maar niet conform de planning zoals deze was bedacht. Zo bracht de aannemer de Mechelderbeek op het juiste profiel en hebben we benedenstrooms een overstort gemaakt. Op de foto's ziet u de overstort en een duiker waardoor het mogelijk is om vanaf de buffer over de beek naar het naastgelegen perceel te komen.

Echter het grondwerk voor de compartimenten heeft lang stilgelegen. In februari werden de weersomstandigheden iets beter en konden we weer verder met het grondwerk.

 

Als u nu buiten loopt, ziet u de eerste compartimenten vorm krijgen. Op onderstaande afbeelding ziet u de eerste drie dammen die de compartimenten van elkaar scheiden. In totaal komen er 6 compartimenten.

Wat kunt u nog verwachten

Door de natte dagen hebben we niet de planning gehaald zoals we deze begin december voor ogen hadden. Ook het weerbericht voor deze week ziet er helaas niet zo goed uit voor het uitvoeren van grondwerk. Dit betekent dat u ons de komende tijd nog in de omgeving zal tegenkomen. Mocht u tussentijds nog vragen hebben, neem dan gerust contact met omgevingsmanager Christel. 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen