Geslaagde inloopbijeenkomst presentatie uitbreiding buffer Mamelis

Sanne Maruanaja 27-11-2023 69 keer bekeken 0 reacties

Op woensdag 22 november jl. heeft een inloopmiddag plaatsgevonden over de toekomstige uitbreiding van buffer Mamelis. Deze buffer, gelegen tussen de Mamelisserweg, de N278 en de Oude Akkerweg, moet uitgebreid worden om ook voor toekomstige buien het gebied Mamelis te beschermen tegen wateroverlast.

Het betreft een no-regret maatregel binnen het totale project om het gebied Lemiers en Oud Lemiers te beschermen tegen wateroverlast. 

Buffer Mamelis
Aan de hand van onder andere bijgevoegde visualisatie is geïnteresseerden getoond wat de uitbreiding inhoudt. Er zal een extra compartiment aan de buffer worden toegevoegd door een bestaande laagte iets verder uit te diepen en een verhoging aan te brengen. Hiermee krijgt de buffer ca. 3500 m3 extra capaciteit erbij. Tevens worden er twee struweelhagen aangeplant om de ecologische en landschappelijke waardes van de locatie te versterken. Daarnaast worden er acht fruitbomen geplant ter compensatie van vier bomen die moeten verdwijnen. Met de uitbreiding van deze buffer is het gebied Mamelis weer beschermd voor de toekomst. Tevens draagt het bij aan het verminderen van water richting het stroomafwaarts gelegen dorp Nyswiller en richting de Geul.

Lokale kennis
Er is deze middag tevens gebruik van gemaakt om lokale kennis met betrekking tot wateroverlast in het verleden te delen en er zijn door bewoners nog andere mogelijke oplossingen aangedragen om het gebied Mamelis beter te beschermen tegen water vanuit de Selzerbeek. 

Op basis van de inloopmiddag zijn er geen redenen tot aanpassing van de plannen. Het ontwerp projectplan wordt nu de route ingebracht om vastgesteld te worden door het Dagelijks Bestuur (DB).

Planning
Begin december zullen de plannen vastgesteld worden door het DB en komen ze zes weken ter inzage te liggen. Deze stukken worden ter zijner tijd ook op deze projectpagina gepubliceerd. De verwachting is dat het plan medio 2024 zal worden uitgevoerd.

Op de hoogte blijven
Het meeste op deze site is gewoon te gebruiken zonder inloggen. Wilt u reageren of meedenken, dan vragen we u om zich éénmalig te registreren. Als u ingelogd bent, kunt u vervolgens met alle projecten meedoen. 

Let op; Wanneer u ingelogd bent vergeet dan niet om op deze pagina rechtsboven op ‘volgen’ te klikken. Ditzelfde geldt ook voor deze pagina met alle nieuwsberichten. Zo weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen