Presentatie maatregelen ter uitbreiding buffer Mamelis

Sanne Maruanaja 15-11-2023 45 keer bekeken 0 reacties

Waterschap Limburg nodigt u van harte uit voor de inloopbijeenkomst van Buffer Mamelis. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de voorgenomen maatregelen voor de uitbreiding van de capaciteit van deze buffer en nodigen u uit om met ons in gesprek te gaan hierover.

Wanneer:   Woensdag 22 november 2023 
Tijd:              Inloop vanaf 16:00, afsluiting om 18:00, er is geen plenaire start 
Locatie:       Powerarea - Mamelis 1, 6295 NA Lemiers 

Waterschap Limburg werkt binnen project Lemiers en Oud-Lemiers aan de vermindering van wateroverlast rondom de Selzerbeek en zijbeken in Lemiers. Het waterknelpunt in Mamelis vormt onderdeel van dit projectgebied.  

Het regenwater dat vanaf Vijlen naar de Selzerbeek stroomt kan leiden tot wateroverlast in Mamelis. Parallel aan de Mamelisserweg liggen twee buffercompartimenten van Waterschap Limburg, die gezamenlijk ‘Buffer Mamelis’ vormen. Waterschap Limburg heeft onderzoek uitgevoerd naar de hydrologische situatie in het gebied, waaruit wordt geconstateerd dat de huidige capaciteit van de buffer ontoereikend is. 

Buffer Mamelis
Sinds januari 2023 werkt Waterschap Limburg aan de planuitwerking van de capaciteitsuitbreiding van buffer Mamelis. In deze planuitwerking zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd, die hebben geleid tot een concreet voorstel van maatregelen in het projectgebied. Dit voorstel voor maatregelen lichten wij graag toe aan u op woensdag 22 november.  

Aanmelden 
U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst tot en met 19 november. Kunt u niet komen, maar wilt u toch op de hoogte gehouden worden van het project? Dan kunt u alle informatie na 22 november teruglezen op bovenstaande projectpagina van Buffer Mamelis.  

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met omgevingsmanager Anouk Dewitte via +31 611201595. U kunt ook een e-mail sturen naar A.Dewitte@waterschaplimburg.nl.   

Graag tot ziens op 22 november!

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen