Wat kunt u zelf al doen om wateroverlast te voorkomen?

Sanne Maruanaja 03-07-2023 94 keer bekeken 0 reacties

Het klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Deze buien zorgen ook steeds vaker voor wateroverlast. Waterschappen en gemeenten hebben een belangrijke rol in het voorkomen van wateroverlast en droogte, maar we kunnen dit niet alleen.

Samen moeten we onze schouders onder de uitdagingen van het veranderende klimaat zetten. In een boekje zijn 17 maatregelen gebundeld die je zelf kunt nemen om schade door wateroverlast in je eigen woning te beperken. Enkele voorbeelden zijn het aanbrengen van waterbestendig materiaal in je woning en het aanschaffen en plaatsen van waterkeringen, zoals schotten, om je huis te beschermen tegen wateroverlast. Samen staan we aan de lat om Limburg klaar te stomen voor het nieuwe klimaat. Omdat iedere druppel telt.

Klik hier voor de brochure

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen