Inloopmiddag geeft inzicht in aandachtspunten, kansen en zorgen

23-12-2022 105 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de inloopmiddagen op 15 september en 6 oktober zijn goede gesprekken gevoerd met inwoners en geïnteresseerden uit de wijk. Het was mooi om de betrokkenheid vanuit de wijk te zien en de verhalen van de oorspronkelijke Keutelbeek te horen.  Ook hebben we gesproken over zorgen uit de wijk over deze ontwikkeling, zoals de rattenoverlast in de wijk, veiligheid, ongedierte en zwerfafval.

Behalve over de zorgen is er ook uitgebreid gesproken over de aandachtspunten vanuit persoonlijke ervaringen met inwoners van de wijk. Door te horen waar zij mogelijkheden zien of kansen, kan de beek beter worden ingepast in de wijk. Ook ideeën van hoe de aankleding van de beek eruit kan komen te zien werden gedeeld. Deze afbeelding geeft de opgeschreven input door de deelnemers weer. Op verzoek van verschillende mensen hebben we ook een kaart geüpload op de webpagina waarin de voorlopige route van de beek (tracé) ingetekend is.

Enquête resultaten vult aan
Naast input geven via de inloopmiddag bestond er ook de mogelijkheid om een enquête in te vullen. Van de respondenten (38 in totaal) bleek dat 70% het bovengronds laten stromen van de Keutelbeek een goede ontwikkeling voor de wijk vindt. Ook de aandachtspunten en wensen die in de enquete benoemd zijn, worden meegenomen bij het maken van een Schetsontwerp. De uitkomsten van de enquête zijn hier terug te lezen.

Planning voor 2023
Het najaar van 2022 stond in het teken van inventariseren van beelden, ervaringen, ideeën en wensen uit de omgeving en projectpartners. In het eerste kwartaal van 2023 gaan we deze opgehaalde informatie uitwerken naar mogelijke varianten. Deze stap noemen we ook wel ‘ontwerpen en afwegen’. De opvolgende stap zal het maken van een gedetailleerder ontwerp zijn; het schetsontwerp. Dit ontwerp lichten we graag toe op een informatieavond. Voor deze informatieavond zal u tijdig een uitnodiging ontvangen. We streven ernaar om deze stap in het tweede kwartaal van 2023 af te ronden. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen