Bodemonderzoek van start

02-10-2023 46 keer bekeken 0 reacties

In oktober start Waterschap Limburg met het verkennend bodemonderzoek voor het project Rode Beek Millen- Susteren. Geonius heeft opdracht gekregen om dit onderzoek uit te voeren.

Hoe ziet zo’n onderzoek eruit?
De onderzoekers gebruiken een handgrondboor om grondmonsters te verzamelen. Deze monsters worden onderzocht. De resultaten van het onderzoek worden beschreven in een rapportage verkennend bodemonderzoek.

Voorafgaand aan het boren vindt er een controle plaats op de mogelijke aanwezigheid van niet ontplofte explosieven. Deze plekken worden met een piketpaaltje met rood vlaggetje gemarkeerd en later wordt dit paaltje weer verwijderd. Deze controle is nodig voor de veldmedewerkers om veilig te kunnen werken.  

Waar vindt het onderzoek plaats?
We verzamelen grondmonsters op percelen van het waterschap en projectpartners. Gedurende de gehele maand oktober kunt u hiervoor mensen in het veld en in de beek aantreffen. Het projectgebied Rode Beek Millen Nieuwstadt loopt naast de kern van Nieuwstadt, langs de Duits-Nederlandse grens, de Westzipfel naar de kern van Susteren tot aan de N276.

Peilbuizen
In oktober gaan we op diverse plekken tijdelijke peilbuizen plaatsen. Deze buizen blijven in het veld staan. Ze geven ons inzicht in de grondwaterstanden ter plekke.  

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen