Voortgang aanpak wateroverlast Hegge

Sanne Maruanaja 27-07-2023 116 keer bekeken 0 reacties

We gaan de zomervakantieperiode in, met een kleine update van ons project in Hegge. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de voorbereidingen om een aannemer te vinden.

Er zijn een paar dingen die de afgelopen 6 maanden hebben gespeeld. Zoals het verder uitwerken van het technische ontwerp van de maatregelen tot werkbare en uitvoerbare maatregelen. Verder heeft het opstellen van de grondovereenkomsten met de eigenaren de nodige tijd gekost.

De komende maanden gaat er op straat nog niks gebeuren. Achter de schermen gaat het werk wel door. Er wordt een aannemer geselecteerd die het werk gaat uitvoeren. Als het werk werkelijk gaat beginnen, ontvangt u een bewonersbrief van de aannemer. Hierin kunt u lezen welke werkzaamheden er plaats vinden, op welk moment en wat u ervan kunt merken. 

Daarnaast organiseert de aannemer ook een bewonersbijeenkomst waar hij de werkzaamheden en planning zal toelichten. De verwachting is dat we in oktober 2023 zullen starten.

Start project
De omgevingsmanager van het Waterschap tijdens de uitvoering is Christel Aelen (haar contactgegevens vindt u onderaan deze pagina). Zij zal de aannemer helpen het project voor de omgeving zorgvuldig te laten uitvoeren. Zodra de aannemer van start gaat, communiceert hij zelf met de individuele bewoners over de detailplanning per week. 

De grote lijn van het project blijft onveranderd. Dit betekent dat de buffer achter Hegge 67 wordt aangelegd. De leegloopleiding komt onder de stoep van Hegge en ter hoogte van huisnummer 96 komt de knik naar de A76. Daarnaast wordt ter hoogte van de Eyskensweg in het veld verschillende watergeleidingen en sloten aangelegd, om de afstroom richting de Gasunie en verder naar de A76 te geleiden. 

Fijne zomervakantie toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Remmert Slagter
Omgevingsmanager Waterschap Limburg
+31 653602636 of r.slagter@waterschaplimburg.nl

 

Christel Aelen
Omgevingsmanager Waterschap Limburg
+31 651554539 of c.aelen@waterschaplimburg.nl

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen