De avond is geopend door bestuurder Josette Van Wersch en Wethouder Piet Franssen. Josette trapte af door iedereen welkom te heten en te bedanken voor hun komst. “Wateroverlast is een belangrijk thema, ook hier in Eys, en uw input en medewerking zijn van cruciaal belang voor het succes van dit project. Vanavond willen we u informeren over de vorderingen die we hebben gemaakt en de stappen die we nog gaan zetten. We gaan de resultaten van onze eerdere onderzoeken en geplande maatregelen presenteren, evenals de concrete acties die we in de nabije toekomst ondernemen.”, aldus Josette.
Wethouder Piet Franssen vulde hierbij aan: “We hebben al veel geïnvesteerd in maatregelen voor de aanpak van wateroverlast en we zijn van plan om hier nog veel meer aan te doen. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk droge voeten blijven bij wateroverlast. Maatregelen die bestand zijn tegen deze klimaatveranderingen”.
Verloop van de avond
Tijdens de eerste avond is het probleem van de wateroverlast met elkaar gedeeld. Hieruit volgen de komende maanden de meest kansrijke oplossingsrichtingen. Tijdens de tweede inwonersavond werden een aantal mogelijke oplossingen per locatie toegelicht. Het eerste deel van de avond bestond uit een presentatie door adviesbureau Brouwers, waarin de resultaten van het hydrologisch onderzoek werden toegelicht. Daarnaast werden een aantal van de door u gestelde vragen en opmerkingen (van de eerste inwonersavond) beantwoord. Alle gestelde vragen en gemaakte opmerkingen worden uiterlijk op 1 september a.s. door ons beantwoord.
Vervolgens was er voldoende ruimte voor dialoog. Aan de hand van verschillende kaarten, op verschillende tafels, werd de mogelijkheid gegeven om – met post-its – toelichting, vragen en suggesties op te geven. Wensen en suggesties zijn opgehaald en worden verwerkt in concretere plannen. Deze zullen vervolgens – indien mogelijk - in procedure worden gebracht, waarbij ook nog ruimte is voor inspraak.
Wilt u de presentatie van de avond terugkijken? Klik dan hier.
Beeldmateriaal
Via waterinbalans@waterschaplimburg.nl kunt u nog steeds foto's en video's van de wateroverlastsituatie in Eys indienen. Gelieve de locaties van de foto's en video's duidelijk te vermelden zodat deze kunnen worden meegenomen in de verdere analyse.
Op de hoogte blijven
Wilt u reageren of meedenken of op de hoogte blijven van het project? Dan vragen wij u om u éénmalig te registreren. Als u ingelogd bent, kunt u vervolgens met alle projecten meedoen. Op deze manier wordt u ook automatisch op de mailinglijst gezet, waardoor u direct een melding ontvangt wanneer er een nieuwsbericht of uitnodiging wordt geplaatst. Let op; Wanneer u ingelogd bent vergeet dan niet om op deze pagina rechtsboven op ‘volgen’ te klikken. Ditzelfde geldt ook voor deze pagina met alle nieuwsberichten en alle andere pagina’s die u interesseren. Zo weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.
Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Lars Vervoort via +31 6 13 72 49 76, of u kunt een e-mail sturen naar L.Vervoort@waterschaplimburg.nl of u kunt contact opnemen met omgevingsmanager Guus Vijgen via +31 6 83 17 27 33 of per e-mail via omgevingsmanagement@brouwers.com