Wegafsluiting Beukenberg

Eva Eigenhuijsen 07-01-2022 531 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 10 januari hervat aannemer Janssen Group uit Maastricht haar werkzaamheden aan de Beukenberg in Oirsbeek. Gestart wordt met het afgraven van het laatste stuk regenwaterbuffer. Later deze week wordt de Beukenberg afgesloten om de aansluiting met het riool (onder de weg) te realiseren.

Aan de Beukenberg is voor de Kerst hard gewerkt aan de realisatie van een regenwaterbuffer. Het grondwerk is op een klein gedeelte na uitgevoerd. In de Kerstvakantie van de aannemer heeft een archeologisch bureau onderzoek gedaan naar sporen die in de ondergrond werden aangetroffen. Nu dat in kaart is gebracht kan het laatste gedeelte onder archeologische begeleiding worden afgegraven.

Vervolgens wordt de aansluiting aangelegd tussen het riool en de regenwaterbuffer, waar in de toekomst het water uit de regenwaterbuffer naar afgevoerd zal worden. Hiervoor is een wegafsluiting nodig omdat het riool onder de weg is gelegen, dat zal halverwege de week van 10 januari plaats vinden naar verwachting.

Vervolgens wordt er aan de Beukenberg gewerkt om de weg zodanig opnieuw in te richten dat het water van de Beukenberg in de regenwaterbuffer stroomt. Daarvoor moet een deel van de weg (rondom kruising Beukenberg en Hagendoornweg) anders worden ingericht, waarna de weg opnieuw geasfalteerd zal moeten worden. Medio februari zijn alle werkzaamheden aan de Beukenberg gereed.

Naast de regenwaterbuffer aan de Beukenberg wordt de komende maanden ook gewerkt aan regenwaterbuffers aan de Beijlkensweg, Limietweg en bij manege Daalderhof. Dat zorgt er voor dat ook bij de Beijlkensweg en Limietweg wegafsluitingen en omleidingsroutes worden ingesteld, middels borden aangegeven. Op de website van de gemeente (www.beekdaelen.nl) onder kopje 'Wegwerkzaamheden' staat alle informatie over wegwerkzaamheden binnen de gemeente. Niet alleen het waterschap is aan het werk, zoals wel blijkt uit het bord dat aan het begin van de Beukenberg staat bij de Provinciale weg.

 

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen