Aannemer met kerstreces maar archeoloog werkt door

Met Elkaar Beheerder 24-12-2021 233 keer bekeken 0 reacties

De komende twee weken is onze aannemer met kerstreces, op 10 januari gaat hij weer verder met de werkzaamheden aan de Beukenberg. In de tussentijd ligt het werk niet geheel stil omdat er archeologische sporen zijn aangetroffen die in kaart gebracht moeten worden door een archeologisch bureau.

Het grondwerk aan de Beukenberg is de afgelopen weken grotendeels uitgevoerd. Op de heuvel achter de monumentale carréboerderij aan de Hagendoornweg is grond afkomstig uit de buffer toegepast om de stroombaan van afstromend regenwater vanaf de heuvel óm de boerderij te leiden. 

Een indrukwekkend 'gat' is gegraven aan de Beukenberg, deze regenwaterbuffer is immers ontworpen om 1.250m3 afstromend regenwater vast te houden bij hevige neerslag. Bij het afgraven is zorgvuldig te werk gegaan, een archeoloog heeft vier dagen meegekeken bij het graven. Uiteindelijk zijn er sporen zichtbaar geworden die nader onderzoek vragen. Daar gaat de archeoloog tussen Kerst en Oud&Nieuw mee aan de slag, waardoor dit extra werk als het goed is de planning van de aannemer niet gaat beïnvloeden. Wat dat betreft komen die twee weken kerstreces van de aannemer dus goed uit.

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen