Regenwaterbuffer Beukenberg krijgt vorm

Met Elkaar Beheerder 22-12-2021 207 keer bekeken 0 reacties

De afgelopen dagen is aannemer Janssen Group hard aan het werk aan de Beukenberg in Oirsbeek. Het grondwerk verloopt gestaag. Onder toeziend oog van een archeoloog wordt de grond op de locatie van de regenwaterbuffer afgegraven en ter plaatse wordt de grond verwerkt.

Een buffer van 1.250m3 wordt aangelegd aan de Beukenberg. De vrijkomende grond wordt zoveel als mogelijk ter plaatse toegepast. Onder andere bij de inrichting van de weilanden boven de monumentale hoeve aan de Hagendoornweg, waardoor ook daar de kans op wateroverlast verder wordt verkleind.

Het weer zit ons zeker mee deze dagen, het is droog en ook lichte vorst helpt mee aan betere bereidbaarheid van de ondergrond.

Voor de Kerst het grondwerk gereed blijft de doelstelling. De aannemer heeft dus nog enkele dagen om dit onderdeel af te ronden. Na twee weken Kerstvakantie kan vervolgens verder gewerkt worden aan de herprofilering van de weg, zodat al het afstromende water van de Beukenberg de buffer instroomt, in plaats van richting het dorp zoals in de huidige situatie.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen