Graafwerkzaamheden Beukenberg vandaag van start

Met Elkaar Beheerder 20-12-2021 183 keer bekeken 0 reacties

29 november zou gestart worden met de werkzaamheden buiten, er bleek echter meer tijd te gaan zitten in de voorbereidingen. Voorbereidingen vroegen meer aandacht, onder meer papierwerk rondom af te voeren grond en archeologie. Maandag 20 december gaat het graafwerk dan echt daadwerkelijk starten.

Vrijdag 17 december was er reeds bedrijvigheid op de projectlocatie Beukenberg: de oude omheining rondom de locatie van de nieuwe regenwaterbuffer (kruising Beukenberg-Hagendoornweg) verwijderd (zie foto). Ook aan de andere kant van dezelfde Hagendoornweg, achter de monumentale carréboerderij, zijn voorbereidingen op start van graafwerk getroffen. Graafwerk om een klein walletje te creëren rondom de aanwezige boomgaard. Zodat het water dat vanaf deze heuvelflank naar benedenstroomt niet meer tegen de boerderij aan loopt, maar er keurig omheen wordt geleidt: rechtstreeks de nieuwe buffer in.

Bij de graafwerkzaamheden op de locatie van de regenwaterbuffer zelf zal archeologische begeleiding plaats vinden. Een archeoloog is aanwezig en houdt in de gaten of er bijzonderheden naar voren komen die aanleiding geven tot nader onderzoek.

Grond wordt zoveel mogelijk ter plekke hergebruikt, maar er zal wel grondafgevoerd moeten worden. Deze wordt toegepast in een waterplas, en is derhalve getoetst en goedgekeurd voor de toepassing als waterbodem.

De werkzaamheden dit jaar vragen niet om verkeersmaatregelen, de Beukenberg zal dus gewoon beschikbaar blijven voor verkeer. In het nieuwe jaar zal in januari gewerkt worden aan herprofileren van de Beukenberg zelf (om het water richting regenwaterbuffer te geleiden) en daarvoor zal de weg enige tijd worden afgesloten voor doorgaand verkeer. 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen