Recreatieplek bij waterbuffer aan de Vaart in Oirsbeek geopend

Met Elkaar Beheerder 22-11-2021 95 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen zaterdag hebben bestuurders Josette Van Wersch van Waterschap Limburg en wethouder Jeannette Quadvlieg van de gemeente Beekdaelen de recreatieplek nabij de regenwaterbuffer aan de Vaart in Oirsbeek geopend.

Het creëren van de recreatieplek was een initiatief van de buurt, dat ontstond nadat Waterschap Limburg de regenwaterbuffer aan de Vaart had uitgebreid. Voor het project zijn drie partijen met elkaar in zee gegaan:

  • Waterschap Limburg: heeft grond ter beschikking gesteld en enkele bomen geplant;
  • Gemeente Beekdaelen: heeft de inrichting verzorgd met bankjes en een standplaats voor paarden gecreëerd;
  • De buurt: zorgt voor het onderhoud van de recreatieplek, inclusief het maaien van de plek. De buurt doet dit samen met IVN. De buurt heeft hiervoor van de gemeente en het waterschap een elektrische bosmaaier in bruikleen gekregen.

Buurtvereniging Oppeven 2 heeft een boom ter beschikking gesteld die zij zelf hebben ontvangen bij hun 50 Jarig jubileum. De buurt zelf heeft vanuit donaties een bank bijgedragen.

Josette Van Wersch: ”Dit project was een mooi stukje burgerparticipatie. Als waterschap stimuleren we dit soort buurtinitiatieven natuurlijk en werken we daar graag -samen met de gemeente- aan mee. We hopen dat mensen veel plezier beleven aan de recreatieplek!”

 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen