Jongeren bedenken oplossingen voor wateroverlast

ProfielfotoKevin Heuts 09-07-2019 720 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 6 juni hebben 29 VWO-leerlingen van 12 tot 16 jaar van het Sint-Janscollege in Hoensbroek de door Waterschap Limburg georganiseerde Jongeren Klimaatdag bijgewoond. Het doel was jongeren aan het denken te zetten over klimaatverandering en wat zij zelf tegen wateroverlast kunnen doen.

De dag begon met een veldexcursie door Oirsbeek, waar de oorzaak van de daar ervaren wateroverlast is uitgelegd door Ellen te Boekhorst, omgevingsmanager bij het waterschap . In het veld konden ze met eigen ogen zien welke maatregelen het waterschap, gemeenten, ondernemers en burgers (kunnen) nemen om wateroverlast te verminderen.

Na het veldbezoek werd de groep afgezet bij een loods van het waterschap in Sittard. Daar kregen de kinderen verschillende presentaties: van Hidde Bos jeugdbestuur van Waterschap Limburg, weerman Léon Rademakers en Ellen te Boekhorst. De presentaties werden afgewisseld met een klimaatspel en een rondleiding door de loods.

Tot slot werden de leerlingen uitgedaagd in groepjes zelf oplossingen te bedenken voor de wateroverlast in Oirsbeek. Dat pakten zij serieus op. Met enthousiasme presenteerden zij hun ideeën aan Jeanette Quadvlieg, wethouder van de gemeente Beekdaelen, Josette van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg, en hun medeleerlingen. De winnende groep stelde voor aan de rand van Oirsbeek de oude beekloop terug te brengen. Zij gingen met een goodiebag van het waterschap naar huis. Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag!

 

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen