Buffer Limietweg

Ellen te Boekhorst 20-04-2021 314 keer bekeken 0 reacties

Langs de Limietweg ligt momenteel al een regenwaterbuffer. Het waterschap gaat deze vergroten.

De buffer ligt in een laagte in het landschap. Om de capaciteit van de buffer optimaal te benutten, wordt de Limietweg over een beperkte lengte circa 30 cm opgehoogd. Hierdoor gaat de weg als een kleine dam fungeren.

In de buffer zal eens in de 2 jaar een laagje water staan. Slechts bij een neerslagevent van eens in de 25 jaar zal de capaciteit volledig benut worden. Het oranje gearceerde gebied zal bij deze bui ook onder water komen te staan, hierover zijn afspraken gemaakt met de betreffende eigenaar.

Om zoveel mogelijk water richting deze buffer te kunnen sturen, wordt gekeken of langs de Limietweg in zuidoostelijke richting een open sloot aangelegd kan worden. Hiervoor zijn we in gesprek met diverse grondeigenaren. Ook bekijken we diverse alternatieven.

Het laatste ontwerp kunt u terug vinden bij het kopje "Documenten". 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen