Inloopbijeenkomst 18 juni aanpak wateroverlast Eygelshoven

Meike Hekers 30-05-2024 1235 keer bekeken 0 reacties

Op dinsdag 18 juni organiseren wij een inloopmoment over het Water in Balans-project Eygelshoven. Dit project gaat over het verminderen van de kans op wateroverlast. U bent welkom tussen 16:00 en 20:00 in Socio Eygelshoven, Terbruggen 16, 6471 JV Eygelshoven.

Tijdens dit moment gaan we graag met inwoners in gesprek over ervaringen met eventuele wateroverlast en horen we graag welke kansen zij zien om deze te voorkomen. We hebben zelf al wat mogelijke maatregelen in het vizier en leggen deze ook graag aan aanwezigen voor. We zouden het fijn vinden als u ons laat weten dat u komt, dit kan via dit formulier. Aanmelden is niet verplicht.  

Aanleiding   

Als gevolg van klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast in het Zuid-Limburgse landschap. Waterschap Limburg is het programma Water in Balans gestart om samen met partners en betrokkenen wateroverlast te verminderen. Voor alle gebieden in Limburg heeft de provincie een norm vastgesteld voor wateroverlast. Op basis van deze norm heeft het waterschap alle Limburgse beken getoetst om te bezien of deze hoosbuien van toegestane categorieën goed genoeg aankunnen. Zo heeft het waterschap ook gekeken naar de stroomgebieden in en rondom Eygelshoven. Dit hebben wij samen met de gemeente Kerkrade gedaan. De gemeente heeft al verschillende maatregelen genomen, zoals vermeld op de flyer die u eerder heeft ontvangen. Wij onderzoeken, samen met de gemeente, welke maatregelen er nog meer genomen kunnen worden.   

Start Verkenning   

Graag informeert Waterschap Limburg u over de verkenning naar het verminderen van wateroverlast in en rondom Eygelshoven. Daarom is het Water in Balans-project Eygelshoven gestart. Tijdens het project wordt u op de hoogte gehouden en krijgt u de mogelijkheid om mee te denken. In ons participatieplan staat uitgebreid uitgelegd hoe u mee kunt doen. Op deze website wordt u tijdens het project op de hoogte gehouden. Dit plan is, samen met de gepubliceerde kennisgeving, te vinden op www.waterschaplimburg.nl/eygelshoven.       

Opgave    

Uit de eerste berekeningen bleek dat in en rondom Eygelshoven enkele knelpunten voorkomen, waar vaker wateroverlast optreedt. We doen dit integraal, wat wil zeggen dat we het hele projectgebied onder de loep nemen: we kijken naar mogelijke maatregelen zowel in stedelijk als landelijk gebied, in de beken zelf en naar de interactie met bestaande rioolstelsels.   

Samen aan de slag. Uw mening telt!    

Inbreng van betrokkenen zorgt voor betere plannen. Daarom nodigen wij u uit om uw ideeën en ervaringen met ons te delen. Het gaat er uiteindelijk om dat iedereen met wateroverlast in het gebied Eygelshoven en iedereen die deel uitmaakt van een mogelijke oplossing, de kans krijgt om mee te denken en mee te werken. Op onze projectwebsite staat een kaart waar u overlast kunt melden en ideeën met ons kunt delen. Wateroverlast verminderen doen we samen, dus doe mee!     

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen