Informatiebijeenkomst Beheer & Onderhoud

Carlene Meertens 17-07-2023 113 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 3 juli vond een informatiebijeenkomst over het beheer-, onderhouds- en monitoringsplan (BOM) van de Eckeltsebeek.

Het B.O.M. is gebaseerd op ecologisch en hydrologisch onderzoek en bevat beheerkaarten die per gebied laten zien hoe het beheer het beste uitgevoerd kan worden. Tijdens de bijeenkomst werden genodigden geïnformeerd over onder andere maai- en afvoerfrequenties, het streefpeil en verwachtingen omtrent beheer en onderhoud.

De informatiebijeenkomst vond plaats in de vorm van een inloopbijeenkomst op Golfbaan/Paviljoen Landgoed Bleijenbeek. Genodigden waren tussen 19:00 en 21:00 uur welkom. De ruimte was opgedeeld in twee hoeken, waarbij in elke hoek drie tracés werden besproken. Op de beheerkaarten konden genodigden zien hoe de waterloop werd onderhouden, inclusief maairichting, frequentie en afvoer van maaisel. Daarnaast waren medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over het streefpeil. Er was ook een digitale kaart beschikbaar voor vragen over waterlopen buiten het projectgebied.

Al met al was de informatiebijeenkomst een succes. De avond bood de mogelijkheid om persoonlijke uitleg en toelichting te geven. De verzamelde vragen en opmerkingen zullen worden opgevolgd en waar mogelijk geïmplementeerd in het beheer- en onderhoudsplan.

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen