Update uitvoering maart 2023

Carlene Meertens 13-03-2023 191 keer bekeken 0 reacties

Graag nemen we u mee in de huidige stand van zaken aangaande de voortgang van de werkzaamheden over het project Eckeltsebeek.


Door de nattere periode de afgelopen twee maanden bent u onze aannemer Van Beers mogelijk minder vaak in het gebied tegengekomen. Desalniettemin zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is Van Beers na het kerstreces begonnen met de grondwerkzaamheden aan de Horsterbeek (tracé 5)

Maar we zijn er nog niet

Zo vervangen we op tracé 1 de huidige betonnen wandelbrug voor een houten brug met stalen leuningen, moeten we bij tracé 2 in de bocht nabij Bleijenbeek 10 nog stapelwerk aanbrengen en kokerduikers vervangen. Een kokerduiker is een betonnen element in de vorm van een koker. Op de afbeelding hiernaast ziet u zo’n constructie die Van Beers eind vorig jaar heeft aangebracht. Tijdens de aanleg van de kokerduikers geldt een veranderende bereikbaarheid. De aannemer informeert de direct omwonenden hierover. Bij tracé 3 vervangen we momenteel op enkele locaties de beschoeiing. Verder brengen we nog op diverse tracés stuwen aan, voeren we het laatste grondwerk en herstelwerk uit.

Wilt u weten waar welk tracé ligt, klik dan hier en open de kaart.

Wat kan u nog verwachten

De afgelopen maanden hebben we de realisatie in kaart gebracht en een eerste opzet gemaakt over de wijze waarop we het gebied willen gaan beheren, onderhouden en monitoren. Zoals in het voortraject is afgestemd, willen wij onze visie graag met u delen en bespreken. We verwachten dat dit nog voor de zomer is. Wanneer hierover meer bekend is, hoort u van mij.
 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen