Tracé 4 is afgerond

Carlene Meertens 11-05-2022 304 keer bekeken 0 reacties

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de Eckeltsebeek. Zo hebben we tracé 4 afgerond, het traject bij Lackbar Cereslossing.

Het gaat hier om een zijbeek van de Eckeltsebeek met een lengte van zo’n 3600 meter. We hebben het profiel verruimd en de duikers gereinigd. In het najaar brengen we een droogtestuw aan. De stuw zorgt ervoor dat bij lage afvoeren de beek niet droog komt te liggen.

Deze maand zullen we ook het tracé bij de De Lakeyse Leigraaf afronden. Nabij Beekheuvel ontstaat een waterloop die ter hoogte van de golfbaan in de Eckeltsebeek stroomt. Vanaf de instroom verdiepen en verbreden we de bodem. Hierdoor hebben we ook de bestaande duikers moeten verleggen.

Planning

Op dit moment wachten we de resultaten af van het flora en fauna onderzoek af. Daarna zullen we onze werkzaamheden weer vervolgen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Volg dan de projectpagina: www.waterschaplimburg.nl/eckeltsebeek

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen