Concept projectplan klimaat robuuste Eckeltsebeek positief ontvangen

ProfielfotoKevin Heuts 08-07-2019 658 keer bekeken 0 reacties

Op 3 juli konden belanghebbenden bij golfbaan Bleijenbeek in Afferden reageren op het concept projectplan dat moet leiden tot een klimaatbestendige Eckeltsebeek.

Er was voldoende ruimte om vragen te stellen en informatie in te winnen over de voorgenomen plannen. Het concept projectplan werd overwegend positief ontvangen.

 Met de constructieve houding van de streek in het achterhoofd heeft Waterschap Limburg samen met adviesbureau SWECO de maatregelen uit het ontwerpprojectplan Waterwet aan de aanwezigen gepresenteerd ter informatie. Josette Van Wersch, bestuurslid Waterschap Limburg: “Hiermee heeft de streek de kans gekregen om alvast op het concept projectplan te kunnen reageren. In het kader van “met de omgeving, voor de omgeving” is ervoor gekozen deze kans te creëren voordat de officiële route bewandeld wordt. Zo wordt iedereen al in een vroeg stadium bij het plan betrokken.”

Alhoewel het projectplan overwegend goed ontvangen is door de aanwezige omwonenden van de Eckeltsebeek, is uitvoering nog een paar stappen verder. Josette Van Wersch: “Begin september willen we het Ontwerp Projectplan Waterwet laten vaststellen door het Dagelijks Bestuur. Daarna gaat het zes weken ter inzage. In die periode zullen we ook nog een inloopavond organiseren voor de streek, zodat iedereen weet wat het projectplan voor hen individueel betekent. Uiteindelijk hopen we nog dit jaar tot de eerste uitvoering te komen!”

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen