Goede opkomst informatieavond grondeigenaren in Voerendaal

Sanne Maruanaja 16-10-2023 125 keer bekeken 0 reacties

Dat wateroverlast een thema is dat ook leeft bij de grondeigenaren in de gemeente Voerendaal werd tijdens deze informatiebijeenkomst wel duidelijk. Op 21 september jl. organiseerden de gemeente en het Waterschap een informatieavond in café Keulen in Klimmen.

Tijdens de informatieavond konden grondeigenaren in gesprek met het Waterschap en de gemeente, over de lopende verkenning waarin onderzocht wordt hoe wateroverlast in en rondom Voerendaal aangepakt kan worden. Daarnaast werd door agrarisch adviesbureau Arvalis en Natuurrlijk Limburg uitleg gegeven over koppelkansen vanuit het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) met water.

Presentaties
De eerste drie presentaties van de avond werden verzorgd door Eva Eigenhuijsen, Maurice de Wit en Bas Rompelberg van Waterschap Limburg. Hierin werd vooral een toelichting gegeven over de Water in Balans verkenning Voerendaal die dit jaar is gestart, wat de kenmerken zijn van het watersysteem in deze omgeving en op welke manier samen met grondeigenaren, overheden en inwoners wordt samengewerkt om tot oplossingen te komen.

Tijdens het tweede deel van de avond gaf Stan Corstjens (Arvalis) een vooruitblik op het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) van 2024. Stan Bruijsten van Natuurrijk Limburg sloot dit deel van de avond af met een presentatie over de kansen die het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) biedt voor water.

Gebiedstafels
In de zaal waren vier tafels ingericht, met per tafel een kaart van een specifiek gebied in Voerendaal. Na de presentaties kreeg men de mogelijkheid om, onder genot van een drankje, informatie en ideeën met elkaar te delen. Er lagen verschillende kaarten waar we inzoomden op situaties die er ontstaan als er veel regen valt.  Dit heeft veel nuttige informatie en goede gesprekken opgeleverd. Alle informatie en signalen worden meegenomen bij de vervolgstappen in de verkenning.

Evaluatieformulier
Bent u deze avond erbij geweest? Dan willen wij graag weten hoe u deze avond heeft ervaren. Op deze manier kunnen wij eventuele tips en opmerkingen meenemen voor een volgende keer. Om u de volgende keer nog beter van dienst te kunnen zijn. Daarvoor mag u het evaluatieformulier invullen, dit kost ongeveer twee minuten tijd. Alvast bedankt!

Digitaal inwonerspanel
Graag blijven wij gedurende het project in contact met inwoners, ondernemers en andere belangstellenden in het gebied. Eén van de middelen welke wij graag inzetten is een digitaal inwonerspanel, waarvoor u enkele keren per jaar een korte vragenlijst krijgt. Daarin kunt u aangeven hoe tevreden (of juist niet) u bent over de gang van zaken, en kunt u gelijk vragen stellen of input geven waar het waterschap volgens u mee aan de slag zou moeten. Een laagdrempelige wijze om in contact te blijven met het waterschap. Meldt u aan via www.uwmeningtelt.nu/voerendaal

Contact
We komen graag met u in contact. Indien nodig nemen wij contact met u op om in gesprek te gaan. Mocht u zelf nog (aanvullende) informatie willen delen, dan kan dat via E.Eigenhuijsen@waterschaplimburg.nl

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen