Goede opkomst tweede inwonersavond Simpelveld en Bocholtz

Sanne Maruanaja 19-10-2023 210 keer bekeken 0 reacties

Op dinsdag 3 oktober jl. organiseerden de gemeente Simpelveld en Waterschap Limburg een geslaagde tweede inwonersavond in Bocholtz, op donderdag 12 oktober jl. deden we datzelfde in Simpelveld. Deze avond stond in het teken van de voorgestelde maatregelen ter vermindering van de wateroverlast.

Na de geslaagde avonden eerder dit jaar (eind maart en begin april), is er onderzocht welke maatregelen er mogelijk genomen kunnen worden om de wateroverlast in de dorpskernen en daaromheen te beperken.

Mogelijke oplossingen
De avonden hadden als thema de mogelijke oplossingen om water sneller af te voeren, dan wel vast houden. Beide avonden waren goed bezocht door zo’n 24 bewoners in Simpelveld en 36 in Bocholtz. De aanwezigen zijn welkom geheten door wethouder Wiel Schleijpen, waarna er een korte toelichting is gegeven, aan de hand van een presentatie, over het proces dat is gelopen tussen de eerdere informatiebijeenkomsten en de avonden.

Presentatie door projectmanager Alwin Teeuwen​​​​

Daarna is ieder uiteen gegaan om de mogelijke oplossingsrichtingen te bespreken per gebied. Dit werd aan verschillende gebiedstafels gedaan, door middel van een kaart van het betreffende gebied. Op deze kaarten stond per locatie.

Knop 4 maatregelen
Tijdens de avond was het ook mogelijk om langs onze (nieuw ingerichte) knop 4 'stand' te lopen, waar onze waterschap collega Max van Leeuwen stond om bewoners meer uitleg te geven over 'eigen' maatregelen. Knop 4 gaat namelijk over de maatregelen die in en rondom het huis kan worden aangebracht. Hier konden vragen gesteld worden of meer uitleg over bijvoorbeeld schotten (voor de voordeur). 

Knop 4 maatregelen
Knop 4 maatregelen

Vervolg
Beide avonden gaven veel informatie, ook nieuwe inzichten en huiswerk voor het Waterschap om maatregelen verder uit te werken. Zowel in Bocholtz als in Simpelveld zijn vervolgafspraken gemaakt om de problematiek - en ook de locaties - nader te bekijken. Alle informatie wordt meegenomen om tot het verder uitwerken van de maatregelen te komen.  

We komen graag met u in contact. Indien nodig nemen wij contact met u op om in gesprek te gaan. 

Mocht u zelf nog (aanvullende) informatie willen delen, dan kan dat via r.slagter@waterschaplimburg.nl . Zodra we een goed beeld hebben de maatregelen om wateroverlast te verminderen, dan komen we bij u terug.

Wilt u de presentatie nog eens bekijken? Klik hier.  

Inwonersavond Simpelveld 12 oktober jl.​​​
Inwonersavond Bocholtz 3 oktober jl.

 

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen