Presentatie maatregelenpakket goed ontvangen tijdens derde inwonersavond

Sanne Maruanaja 07-05-2024 15 keer bekeken 0 reacties

Onlangs heeft de derde inwonersavond plaatsgevonden over de aanpak wateroverlast in Simpelveld en Bocholtz. Het draaide deze avond(en) vooral om de presentatie van het maatregelenpakket.

Voor beide avonden was er wederom een goede opkomst, in cafe Oud Zumpelveld op dinsdag 16 april, en café Oud-Bocholtz op donderdag 18 april. Dit getuigt van een sterke betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij deze kwestie en de aanpak van wateroverlast in Simpelveld en Bocholtz.

Belangrijke input van belangstellenden
Tijdens de avond zijn waardevolle inzichten gedeeld en zijn belangrijke vragen gesteld, die zullen dienen als leidraad voor verdere acties binnen dit project. De bijdrage van de aanwezigen heeft ons geholpen om een beter begrip te krijgen van de specifieke uitdagingen waarmee deze gemeenschappen worden geconfronteerd, en helpt ons bij het ontwikkelen van effectieve oplossingen.

De informatie die tijdens deze avond is verzameld, wordt zorgvuldig geanalyseerd en geïntegreerd in het verdere verloop van het project. We kijken ernaar uit om samen met u te blijven werken aan de aanpak van wateroverlast voor Simpelveld en Bocholtz.

Complex gebied
Hoewel we vastbesloten zijn om samen oplossingen te vinden voor wateroverlast, zijn we ook eerlijk geweest. Niet alle knelpunten kunnen direct worden opgelost in dit zeer complexe gebied. Sommige oplossingen vergen tijd, middelen en samenwerking op verschillende niveaus. Zoals ook het draaien aan de zes spreekwoordelijke knoppen.

Desondanks zijn we ervan overtuigd dat door onze gezamenlijke inspanningen en betrokkenheid we vooruitgang kunnen boeken en veerkracht kunnen opbouwen tegen toekomstige uitdagingen. Het VKV (voorkeursvariant) wat tijdens deze avond(en) is gepresenteerd, is een cruciale stap in die richting. De aanwezigheid en betrokkenheid van alle belangstellenden zijn van onschatbare waarde en dragen bij aan het succes van dit project.

Wilt u de presentatie nogmaals terugkijken? Klik dan hier.

Knop 4 maatregelen
Ook werd aan belangstellenden de mogelijkheid geboden om langs onze knop 4 'stand' te lopen. Waar waterschap collega Max van Leeuwen (Simpelveld) of Bas Rompelberg (Bocholtz), stond om geïnteresseerde inwoners meer uitleg te geven over maatregelen, die zij zelf kunnen nemen om hun woning beter te beschermen. Er zijn diverse soorten schotjes aan bewoners gedemonstreerd en mensen konden hier vragen over stellen. Knop 4 gaat namelijk over de maatregelen die in en rondom het huis kunnen worden aangebracht.

Op de hoogte blijven
Wilt u reageren of meedenken of op de hoogte blijven van het project? Dan vragen wij u om u éénmalig te registreren. Als u ingelogd bent, kunt u vervolgens met alle projecten meedoen. Op deze manier wordt u ook automatisch op de mailinglijst gezet, waardoor u direct een melding ontvangt wanneer er een nieuwsbericht of uitnodiging wordt geplaatst. Let op; Wanneer u ingelogd bent vergeet dan niet om op deze pagina rechtsboven op ‘volgen’ te klikken. Ditzelfde geldt ook voor de pagina met alle nieuwsberichten en alle andere pagina’s die u interesseren. Zo weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met omgevingsmanager Ad Jereskes via +31 654 70 32 04. U kunt ook een e-mail sturen naar A.Jereskes@waterschaplimburg.nl

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen