Inwonersavond Bocholtz

Meike Hekers 02-03-2023 105 keer bekeken 0 reacties

Waterschap Limburg en de gemeente Simpelveld verkennen samen de mogelijkheden om wateroverlast in Simpelveld en Bocholtz aan te pakken. Mensen uit de directe omgeving worden gevraagd om mee te denken.

Inwonersavond 
Inbreng van betrokkenen zorgt voor betere plannen. Daarom nodigen het waterschap en de gemeente mensen uit de directe omgeving uit om hun ideeën en ervaringen te delen. Het gaat er uiteindelijk om dat eenieder die wateroverlast heeft ervaren, goede ideeën heeft of deel uitmaakt van een mogelijke oplossing, de kans krijgt om mee te denken en mee te werken.  

Voor een eerste ronde worden twee inwonersavonden georganiseerd. In Bocholtz op dinsdag 4 april 2023. Aanmelden kan via dit formulier.

Verkenning 

Door de klimaatverandering veroorzaken hoosbuien steeds vaker wateroverlast in Simpelveld en Bocholtz. Ondanks de recent uitgevoerde revitalisering van de kern Bocholtz en de verschillende regenwaterbuffers die in het verleden zijn aangelegd, is er in de afgelopen jaren meerdere keren wateroverlast opgetreden. 

Waterschap en gemeente starten de verkenning, samen met inwoners en andere belanghebbenden in het projectgebied. Tijdens de verkenning wordt de overlast in kaart gebracht, worden ervaringen gedeeld en oplossingen onderzocht die de wateroverlast moeten verminderen en de leefomgeving verbeteren. Uit de verkenning volgt een ‘voorkeursvariant’, dat is een pakket met maatregelen die het beste passen in het gebied. Die voorkeursvariant wordt vervolgens verder uitgewerkt. 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen