Voortuingesprekken, peilbuizen en een uitnodiging

19-02-2021 474 keer bekeken 0 reacties

Op 2 december vond digitaal de tweede dialoogtafel plaats met de bewoners en geïnteresseerden van de Parklaan en de Beukenlaan. Na deze bijeenkomst heeft de projectgroep niet stil gezeten.

We hebben verschillende onderzoeken gedaan en aanvullende informatie opgehaald bij de bewoners. Denk bijvoorbeeld aan het verkeerskundig onderzoek en de vragenlijst in de Beukenlaan, het plaatsen van peilbuizen en de voortuingesprekken. Hiermee hebben we een compleet voorlopig ontwerp gemaakt. Tijdens de ontwikkeltafel op maandag 25 januari wisselden de specialisten informatie met elkaar uit over de verschillende thema’s, zoals verkeer, bouwtechnieken, planten, dieren en water.

 

Voortuingesprekken

In januari sprak adviesbureau ViForis één op één met de bewoners van de Parklaan over de mogelijke verandering in hun voortuinen. Aan de kant van de Parklaan met de even huisnummers hebben we met de bewoners besproken, om één of meer bomen in hun voortuin te planten. Aan de kant met de oneven huisnummers zijn bij de bewoners paaltjes in de grond geslagen om aan te geven waar de tuin overgaat in het profiel van de beek.

Peilbuizen

Om de hoogte van het grondwater in de gaten te houden gaan we peilbuizen plaatsen. Deze buizen kunnen tijdens en na de werkzaamheden blijven staan. Zo kunnen we nu en in de toekomst de grondwaterstanden volgen. Met de betreffende bewoners zijn hierover afspraken gemaakt. Vanaf 8 februari plaatst adviesbureau Geonius de peilbuizen.

Om alvast te op te schrijven….

Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur vindt de derde dialoogtafel plaats. Tijdens deze dialoogtafel presenteren wij het voorlopig ontwerp. Bewoners en geïnteresseerden ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging, maar u kunt de datum al in uw agenda opschrijven. We verwachten dat de dialoogtafel online plaats zal vinden door de corona maatregelen. Meer informatie over de dialoogtafel delen wij binnenkort met u.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Lieke Vorage van Viforis. Dat kan via e-mail: communicatie@viforis.nl

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen