Over de Geleenbeek, keukentafelgesprekken én een uitnodiging

23-01-2023 191 keer bekeken 0 reacties

Donderdag 14 juli hebben we elkaar ontmoet tijdens de 1e bewonersavond voor het project ‘herinrichting Geleenbeek Daniken’.  Uw ideeën zijn, waar mogelijk, verwerkt in voorlopige schetsen. In deze schetsen zijn ook de uitkomsten van de enquête meegenomen.

Ook hebben we ideeën van de specialisten van de projectgroep verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een moerasachtige natuur. Tevens proberen we op een aantal plekken natuur en recreatie te scheiden. De complete projectgroep beoordeelt de schetsen en daarna wordt een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit voorlopig ontwerp willen we in april aan u presenteren. Zodra de datum bekend is, nodigen we u graag uit.    

Keukentafelgesprekken

De afgelopen maanden zijn we bij enkele bewoners en ondernemers in het plangebied op bezoek gegaan. Samen hebben we onder andere de mogelijke veranderingen rondom hun percelen en hun wensen besproken.  We hoorden verhalen die meer kleur geven aan het gebruik van het gebied. Deze ‘kleur’ is belangrijk om een goed ontwerp te kunnen maken.

Onderzoeken

Op dit moment worden diverse onderzoeken gedaan. Die vinden nu nog ‘aan het bureau’ plaats. Bijvoorbeeld archeologisch vooronderzoek. Maar ook of de kans bestaat dat niet-gesprongen explosieven zich in het gebied kunnen bevinden. Ook bekijken we de planten en dieren in het gebied alvast. Dit zijn maar een paar van de vooronderzoeken die nodig zijn in dit gebied.

Stortplaatsen

In het eerste kwartaal van 2023 voert bureau WSP een bodemonderzoek uit waarbij ook de stortplaatsen onderzocht worden. We doen dit omdat 1 van uw vragen was, wat er met de stortplaatsen gaat gebeuren. Het laatste onderzoek is in 2012 gedaan.

We houden u op de hoogte

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen en het laatste nieuws over dit project? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief. Dat kan via het online platform.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Lieke Vorage, de omgevingsmanager van ViForis. Dat kan per mail: communicatie@viforis.nl.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen