Omgeving denkt mee over herinrichting Geleenbeek in Daniken

19-09-2022 547 keer bekeken 0 reacties

'Hoe creëren we ruimte voor de beek?' Deze vraag stond centraal tijdens de bewonersbijeenkomst in de Biesenhof op donderdag 14 juli. Het belang van ‘meer ruimte voor de beek’ werd o.a. toegelicht door Waterschap Limburg bestuurder Josette Van Wersch.

Bij hevige regenval bestaat de kans dat de Geleenbeek overstroomt en voor wateroverlast zorgt. Zoals dat gebeurde in juli 2021. Om toekomstige wateroverlast te beperken, gaan de gemeenten Sittard-Geleen, Beekdaelen en Waterschap Limburg, samen met Adviesbureau ViForis én de omgeving samenwerken aan de herinrichting van de Geleenbeek in Daniken.

Goede ideeën en suggesties
De aanwezigen tijdens de eerste bewonersbijeenkomst, ruim 25 bewoners en belanghebbenden vanaf de Biesenweg tot aan de Beekstraat, deelden suggesties en ideeën met ons die onderverdeeld werden in diverse thema’s:

- landschap en natuur
- recreatie
- cultuurhistorie
- water

Deze aandachtspunten werden onder andere genoemd:

- kweekvijver halveren en gebruiken als waterbuffer;
- een goede balans zoeken tussen recreatie en natuur;
- creëren van inundatiegebieden (waterbuffers) in combinatie met huidige functies en minder overstort van riool op de beek.

Hartelijk dank aan iedereen die aanwezig was en met ons meegedacht heeft! De presentatie van deze avond kunt u hier terugkijken.

Hoe nu verder?
Op dit moment worden alle ideeën onderzocht op haalbaarheid en, waar mogelijk, verwerkt in voorlopige ontwerpen. Tijdens een tweede bewonersbijeenkomst aan het einde van dit jaar, lichten wij deze voorlopige ontwerpen aan u toe.  Wij sturen u ruim van tevoren een uitnodiging.

We houden u op de hoogte
Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen en het laatste nieuws over dit project? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief. Dat kan via ons online platform

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Lieke Vorage, de omgevingsmanager van ViForis. Dat kan per mail: communicatie@viforis.nl

 

 

 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen