Terugkoppeling Inwonersavond

Meike Hekers 28-11-2022 408 keer bekeken 0 reacties

Op 23 november organiseerden Waterschap Limburg en gemeente Sittard-Geleen een inwonersavond over de aanpak van de wateroverlast in Einighausen.

In het plenaire deel werd door het waterschap ingegaan op de huidige situatie en mogelijke maatregelen. De focus voor die maatregelen ligt op het vasthouden van water waar het valt, zodat er in lager gelegen gebied minder vaak overlast optreed. De mogelijkheid dat water afstroomt blijft, dus door het water beter af te voeren hopen we overlast te voorkomen. Zelf lokale maatregelen nemen om het water beter af te voeren of vast te houden helpt ook enorm, via onderstaande links kun je meer informatie hierover vinden.

https://www.waterschaplimburg.nl/uwbuurt/landingspagina/schade-beperken/

www.wachtnietopwater.nl

www.waterklaar.nl

De gemeente heeft verteld over de riolering en schade beperkende maatregelen die gesubsidieerd worden. Daarna zijn we ingegaan op de acties voor de komende tijd. We zullen de komende periode in gesprek gaan met agrariërs, overheden en omwonenden om maatregelen verder uit te werken en haalbaarheid te bepalen. Vervolgens gaan we verder met de vervolgontwerpen en berekeningen. Zodra we een mogelijk maatregelenpakket hebben opgesteld zullen we dit presenteren op een nieuwe inwonersavond.

Na het plenaire gedeelte zijn er 4 tafels ingericht waar men vragen kon stellen. Deze vragen zijn we op dit moment zorgvuldig aan het beantwoorden voor u, en zullen we op een later moment in een Q&A publiceren.  

De presentatie vind u hier.

Mocht u op de inwonersavond zijn geweest, dan zouden we het fijn vinden als u het evaluatieformulier voor ons invult. Alvast bedankt!

 

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen