Druk bezochte inwonersbijeenkomsten

Meike Hekers 07-05-2024 15 keer bekeken 0 reacties

Op 23 en 24 april organiseerde Waterschap Limburg samen met de gemeente Beek inwonersbijeenkomsten om wateroverlast in en rondom Beek, Neerbeek en Spaubeek aan te pakken.

Zo’n 140 betrokkenen zijn op de bijeenkomsten af gekomen. We startte beide avonden met een presentatie. Deze gingen in op het programma Water in Balans en de uitdagingen in het gebied. Na de presentaties zijn we aan tafels in gesprek gegaan met elkaar aan de hand van de overstromingskaarten van het gebied. Bij de kaarten hebben we vele vragen, opmerkingen en ideeën van inwoners genoteerd.

De komende tijd gaan wij die opmerkingen en ideeën bestuderen en onderzoeken. Daarnaast gaan we gesprekken voeren met inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden. Met alle input gaan we aan de slag om een eerste kansenkaart met maatregelen op te stellen. We verwachten deze kansenkaart in oktober of november van dit jaar terug te koppelen naar de omgeving.


De presentatie van Spaubeek.

De presentatie van Beek.

Hoe ziet een verkenningsproces eruit?

 

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen