Goede opkomst bij presentatie voorkeursvariant Wijnandsrade, Hulsberg en Aalbeek

Sanne Maruanaja 14-12-2023 100 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 30 november jl. organiseerde Waterschap Limburg samen met de gemeente Beekdaelen een inwonersavond om een toelichting te geven op het pakket van maatregelen om wateroverlast te verminderen. Meer dan dertig belangstellenden kwamen op deze inwonersavond af.

In het gemeentehuis van de gemeente Beekdaelen in Nuth, gaven we belangstellenden de gelegenheid om kennis te nemen van het voorkeurspakket aan maatregelen, de zogeheten voorkeursvariant. Inwoners waren in de gelegenheid om vragen te stellen over het effect van het voorkeurspakket voor hen persoonlijk. Daarnaast konden ze van deze gelegenheid gebruik maken om aandachtspunten mee te geven.  
 
Gebiedsruimtes
Er was voor iedere dorpskern een aparte ruimte beschikbaar met tafels met daarop maatregel-, gebieds- en stroombanenkaarten. Inwoners en belanghebbenden kregen hier de mogelijkheid om meer uitleg te krijgen over de maatregelen in hun eigen buurt en hier ook op te reageren. We hebben aandachtspunten meegekregen die we meenemen in de verdere planuitwerking en zo nodig verwerken op de kaart met de voorkeursvariant. Er waren verschillende medewerkers van het waterschap, het adviesbureau en de gemeente Beekdaelen aanwezig in de ruimtes om de vragen te beantwoorden. 

Knop 4 maatregelen 
Tijdens de bijeenkomst was het ook mogelijk om langs onze (nieuw ingerichte) knop 4 'stand' te lopen. Knop 4 heeft betrekking op de maatregelen die in en rondom het huis kunnen worden gerealiseerd. Hier stond waterschap collega Bas Rompelberg om geïnteresseerde inwoners meer uitleg te geven over maatregelen, die zij zelf kunnen nemen om hun woning beter te beschermen.

Nieuwe omgevingsmanager per 1 december
Tijdens de inwonersavond vertelde omgevingsmanager Remmert Slagter dat hij per 1 december jl. het stokje overdraagt aan omgevingsmanager Ad Jereskes. Dit betekent dat u bij vragen vanaf heden terecht kan bij Ad, via onderstaande contactgegevens.  

Op de hoogte blijven 
Wilt u reageren, meedenken of op de hoogte blijven van het project? Dan vragen wij u om u éénmalig te registreren. Als u ingelogd bent, kunt u vervolgens met alle projecten meedoen. Op deze manier wordt u ook automatisch op de mailinglijst gezet, waardoor u direct een melding ontvangt wanneer er een nieuwsbericht of uitnodiging wordt geplaatst. Let op; Wanneer u ingelogd bent vergeet dan niet om op deze pagina rechtsboven op ‘volgen’ te klikken. Ditzelfde geldt ook voor deze pagina met alle nieuwsberichten en alle andere pagina’s die u interesseren. Zo weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. 

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met omgevingsmanager Ad Jereskes via +31 654703204. U kunt ook een e-mail sturen naar A.Jereskes@waterschaplimburg.nl 

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen